Doedelzak-sessies 


Kalender - september/mei 2022-2023


SONS OF SIRIUS - Ardennia + Ierse jamsessie

Optreden van 22 september 2022

 


Trio Alfred den Ouden - Lower countries trad.

Donderdag 20  OKTOBER 2022 om 20 15 uur

Tickets te koop aan den toog :  ingang  10 € 

Op 15 januari 2021 bracht Trio Alfred den Ouden hun eerste plaat "LIVE" uit. Deze groep rond folkpionier en de oprichter van het Dranouter festival, brengt hiermee een ode aan zijn bijna 50 jaar oude LP “Traditionele volksmuziek uit Frans-Vlaanderen”.

Begeleidt door de twee zeer bekwame muzikanten Lode Bucsan en Gérald Ryckeboer wordt deze muziek van een nieuwe energie voorzien die ze als “lower countries trad” beschrijven. In de brede Vlaamse folkscene zijn ze een unicum door hun aanpak van dit repertoire.

Live zijn ze op hun best: een uitgelezen selectie van bekende en minder bekende traditionals met daartussen sappige of interessante weetjes die Alfred verzameld heeft in zijn meer dan vijftig-jarige carrière.

 


TRIO TROTTOIR - accordeon meespeel ensemble

ZATERDAG 26 NOVEMBER 2022 om 20 uur

Gratis ingang

TRIO TROTTOIR
Een accordeonistenduo met een hoek af… én een doe-het-zelforkest!

Romantische walsjes, gipsy tunes, folk, pop, uptempo ska,...
We pikken aanstekelijke melodietjes op en geven er graag een eigenwijze accordeontwist aan.
Trio Trottoir is pas compleet als zowel jong als oud met ons meespelen.
Kies je favoriete instrument uit de koffer en geef er een lap op!

 


Draailier avond met Lode Bucsan : concert-jamsessie-workshop + Duo Bucsan Peter Jan Daems 

DONDERDAG 8 DECEMBER 2022 om 20 uur

ingang 5 €  

Jamsessie voorzien met Pol Ranson op doedelzak - draailierspelers mogen hun draailier meebrengen

Duo Bucsan-Peter-Jan Daems

PJ Daems octaaf mandolinespeler speelt het tweede deel !!!! Peter-Jan is in de folkwereld gekend van Snaarmaarwaar en Mandolinman. Lode en Peter-jan zijn net begonnen met te repeteren en ze zijn van plan een project samen te doen.

In 2003 begon Lode Bucsan in de academie van Ieper het instrument draailier aan te leren. Onder toezicht van Jaak Devuyst en later Paul Garriau eindigde hij zijn studies als laureaat met grootse onderscheiding. Sinds 2010 is hij professioneel muzikant en graag geziene gast op podia in binnen- en buitenland. Hij geeft daarnaast ook les in de academie van Gooik. Na 2 masterclasses in Centraal Frankrijk gedaan te hebben bij Patrick Bouffard heeft hij zich gespecialiseerd in energieke dansbare folk. Lode's muzikale blik is heel ruim en concentreert zich niet alleen op traditionele folk, waar hij veel projecten in heeft, maar ook op ambient, rock, drone en experimentele muziek. Op dit moment doet hij dit met volgende groepen: Trio Alfred Den Ouden, BéNéLo, Trio RCB, Demenklang en Duo Bucsan/Gielen.
Lode speelt op een draailier gebouwd in 1890 door Gilbert Nigout uit Jenzat, Centraal Frankrijk.

 


Roel Van Bambost & Stef Wouters - Roel en de kleine revolutie"

donderdag 19  januari 2023 om 20 uur 

Tickets te koop aan den toog vanaf 15 november 2022 : ingang 10 € 

Roel en de kleine revolutie" is de titel van het nieuwe programma van Roel van Bambost. Hierin speelt hij samen met zijn vaste gitarist, Stef Wouters een uitgebreid repertoire van klassiekers van Miek & Roel (Jan met de pet, De grote revolutie, Koop een geweer , man met Nederlandstalige bewerkingen van songs van Tom Paxton, Richard Thompson, James Taylor, Warren Zevon, Townes van Zandt, e.a. Het is een gevarieerde set met beklijvende songs.

 


ACTS OF MAN Akoestisch duo – Folk & Americana

Donderdagavond 2 maart  2023 om 20 15 uur

tickets te koop aan den toog vanaf 15 januari 2023 : ingang 10 € 

Roeland en Tom nemen je mee in hun akoestisch universum. Ze leggen hun ziel bloot in eigen songs en brengen covers met een boodschap. Ze bespelen diverse akoestische instrumenten en verzorgen afwisselend de lead zang.

Hun liefde voor rootsmuziek met wortels in country, blues en folk komt best tot uiting in een intieme setting.

Kortom voor wie houdt van het verfijnde snarenpicking en intieme folk.

 


St- Patrick's day 2023/ Birch-log Burning & Pol Ranson

plays Irish pub folk songs

VRIJDAG 17 MAART 2023 om 20 30 uur 

Gratis inkom 

De grootste folknummers uit Ierland! Een soort Best of Ireland ...........

populaire traditionele folksongs en hun verhalen,

 


Birch-Log Burning

Jokerman-There's a bob for everyone

ZONDAG 19 MAART 2023 om 18 uur 

Twee mannen met gitaren brengen een deep-dive in het indrukwekkende oeuvre van Bob Dylan.

 


Quetzal Duo 

iniciales

donderdagavond 20 april 2023 om 20 uur 

Tickets te koop aan den toog vanaf februari 2023 : ingang 12 € 

Quetzal Duo ontstond na een toevallige maar veelbetekenende muzikale ontmoeting aan de voet van de kathedraal van San Cristóbal de las Casas (Chiapas, Mexico) in de zomer van 2017, tussen de Mexicaanse zangeres Sofía Díaz Polo en Belgische gitarist Jasper De Kind. Het project begon vanuit het idee om te werken aan een Mexicaans repertoire, en langzaamaan leidde de affiniteit tussen onze idealen, percepties over muziek en onze esthetische en emotionele overtuigingen ons naar de Son Istmeño in het bijzonder, waar we de mogelijkheid voelen om te verkennen, ons te uiten en een persoonlijke benadering te creëren, in muziek die al zo lang bestaat en zoveel traditie achter zich heeft.

Tot nu toe focusten we vooral op de Son Istmeño, van de meest populaire en gekende liederen zoals La Llorona, La Sandunga en La Bruja, tot stukken in het Zapoteeks en minder bekend repertoire. Af en toe brengen we ook Mexicaanse stukken uit andere regio’s en periodes, die zowel bij onszelf als bij onze muzikale ideeën aansluiten. We beperken ons dan ook niet tot een enkel genre en blijven nieuwe muziek, emoties en ideeën verkennen via andere stijlen en vormen.

 

 


De Calle - kleinkunst en meezingers op de Sinksenfeesten

ZONDAG 28 MEI 2023 om 20 uur 

Gratis inkom

Hou je van kleinkunst muziek? Geniet je van de mooie teksten en de inhoud van kleinkunstliedjes? of protestliedjes met een inhoud die iets te zeggen hebben? Met een mening maar ook poëtisch..
Dan ben je aan het juiste adres...

Met ondertussen een heleboel eigen nummers in de stijl van grootheden zoals Boudewijn De Groot, Armand,. Wim De Craene. enz.. Schuift hij alle kroegen en evenementen af in België en Nederland.
Meezingen mag, ambiance is verzekerd.
zang, gitaar en mondharmonica...


Kalender - september/mei 2023-2024


Folkduo Tandem : tandem on the road!

DONDERDAG 21 SEPTEMBER 2023 om 20 uur

met ticketverkoop vanaf juli 2023 

Spring op onze tandem en reis mee van de Vlaamse traditionele folk naar Ierse Jigs, Scandinavische polska's, naar de swingende Balkan tot helemaal bij Latijns-Amerikaanse salsa's. Tandem wordt bestuurd door Hendrik Wijnant op de geflipte gitaar en Elisabeth Fraeyman op de vingervlugge viool. Dans en spring, lach en swing, traan en zing #BeTandem.
Lange bio
Tandem is een jong duo bestaande uit Hendrik Wijnant aan de gitaar en Elisabeth Fraeyman aan de viool. Na vele jaren samen op Stage voor Traditionele muziek in Gooik te gaan, besloten ze om hun horizonten te verbreden. De zomer erna waren ze present op" Ethno Kroatië". Na vele ervaringen samen op de planken ontstond – onder de Kroatische zon – het idee om een duo te starten. Vandaag de dag staan Hendrik en Elisabeth samen op het podium onder de naam 'Tandem'. In hun muziek kan je een arsenaal aan stijlen ontdekken. Hun repertoire bestaat uit eigen nummers, gebaseerd op verschillende stijlen binnen de folkmuziek, van mazurka's en jigs naar Scandinavische polska's tot de opzwepende balkanmuziek. Tandem brengt een combi van swingende folkmuziek, stevige arrangementen met dolle energie, kortom de sleutels tot een groot feest!

In de zomer van 2019 maakte Tandem hun debuut op Gooikoorts internationaal Folkfestival. Daar kreeg het duo de kans om zich te laten zien op het vrij podium waar zowel dansers als luisteraars konden genieten van de swingende melodieën. Verder stond Tandem ook op de planken op verscheidene podia in België waaronder VLOT in Gent, t'ey in Belsele en Driekoningenbal in Gooik, main stage op Boombalfestival, ...


Folkgroep Muze cant

DONDERDAG 26 OKTOBER 2023 om 20 15 uur

ingang 10 € - tickets verkrijgbaar vanaf augustus 2023

 

Na jaren zowel nationaal als internationaal actief te musiceren in veel volksdansgroepen, groeit uit dit samenspel de folkgroep Muze cant.
Ze behouden hun knipoog naar de volksdansmuziek, maar pakken uit met een geheel eigen repertoire.
De band speelt mooie folk en andere melodietjes ,
op doedelzak, (dwars) fluit, accordeon, trekzak, gitaar, viool en hier en daar een streepje zang.

 


Alfred den ouden zingt Woodie Guthrie

( terug naar de wortels-back to the roots )

DONDERDAG 23 NOVEMBER 2023 om 20 15 uur 

ingang 10 € - tickets verkrijgbaar vanaf september 2023

 

Alfred den Ouden op gitaar, zingt en vertelt over de legendarische Amerikaanse singer-songwriter Woody Guthrie.
Met enkele bewerkte traditionals uit zijn repertoire.

Songs van Artiesten (muzikanten) die hij rechtstreeks beinvloedde of mee samenspeelde zoals Pete Seeger, Leadbelly enz.....

Wie was Woody ? =

Woody Guthrie stierf op 55-jarige leeftijd in 1967. Hij is alom gekend als de beste Amerikaanse folkzanger en singer-songwriter aller tijden. Hij bracht politiek getinte liedjes, covers van stokoude traditionals, kinderliedjes en eigen composities in de vorm van liefdesliedjes en protestsongs.

De grootste namen uit de geschiedenis van de folkmuziek erkennen in Woody Guthrie hun peetvader en muzikale voorbeeld….


Foto's optredens 2021-2022

Jamsessie BIRCH-LOG BURNING & Pol Ranson

Optreden van  5 juni 2022 


The BOB WHO?

Optreden van  2 juni 2022 


 Siger

(Ward & Hartwin Dhoore)

Optreden van 19 mei 2022 


Duo Mackie/Hendrix 

Diatonische accordeon en viool

Optreden van  14 april 2022


De Calle " kleinkunst en protestliedjes

Optreden van  26 maart 2022


Duo Buyse-Gevaert

‘ChorOriginal’

Optreden van 26 februari 2022 

 


Hedwig "peep" Peetermans - Roots essentials & guilty pleasures

Optreden van 22 januari 2022 


poezie-avond Ronny Van Caneghem & Bernard Noffels

Voorstelling van 13 januari 2022 


Duo Lode Buscan & Simon Gielen

Optreden van 4 december 2021


BIRCH-LOG BURNING 

Optreden van 23 oktober 2021 

 


Pol Ranson

" Muzen en doedelzak verhalen "

                                  optreden van  25 september 2021