Doedelzak-sessies 


Pol Ranson " Muzen en doedelzak verhalen "

                                  optreden van  25 september 2021                                             

Is een muzikaal autodidact. Heeft sinds zijn jeugdige leeftijd een sterke voorkeur voor Europese Volksmuziek. Gestimuleerd door de aanstekelijke sfeer van muziek en dans in de Belgische Jeugdbond voor Natuurstudie, de BJN, (nu JNM) nam hij een oude schoolblokfluit vanonder het stof en experimenteerde hij in de volksmuziek. Gefascineerd door de doedelzak leerde hij eerst de Bretoense bombarde te bespelen alvorens hij in 1978 zijn eerste doedelzak, van het type Musochá, aankocht . Een jaar later begon hij met het leren bespelen van het diatonisch accordeon, met evenveel passie als voor de doedelzak.


BIRCH-LOG BURNING 

zaterdag 23 oktober om 20 uur

Twee mannen met gitaren.
Songs, feiten en verhalen over beatniks, hippies and all things rock&roll:

Electronic Press Kit – We Are Stardust

Wat is het bekendste gitaarakkoord uit popgeschiedenis?
Waar ging het eerste Popfestival door?
Wat hebben Neil Young, Elvis en The Sex Pistols met elkaar gemeen?

De voorstelling ‘We Are Stardust’ neemt het publiek mee op een muzikale verhalenreis doorheen de boeiendste periode van de moderne muziekgeschiedenis.
Met de biografie van Neil Young als rode draad vertelt, toont en speelt Birch-Log Burning de muziek van 1960 tot 1977, van Apache tot Never Mind the Bollocks, van The British Wave tot de Californische Folkrock.

Check de instagramtag #BLBVID of onze Youtube channel voor live video materiaal.

Kom zeker af ...


Duo Lode Buscan & Simon Gielen

4 december 2021 om 20 uur

Draailier - diatonische accordeon 

In 2003 begon Lode Bucsan in de academie van Ieper het instrument draailier aan te leren. Onder toezicht van Jaak Devuyst en later Paul Garriau eindigde hij zijn studies als laureaat met grootse onderscheiding. Sinds 2010 is hij professioneel muzikant en graag geziene gast op podia in binnen- en buitenland. Als lesgever wordt hij soms uitgenodigd om workshops te geven in België en daarbuiten, daarnaast geeft hij ook les in de academie van Gooik. Na 2 masterclasses in Centraal Frankrijk gedaan te hebben bij Patrick Bouffard heeft hij zich gespecialiseerd in energieke dansbare folk. Lode's muzikale blik is heel ruim en concentreert zich niet alleen op traditionele folk, waar hij veel projecten in heeft, maar ook op ambient, rock, drone en experimentele muziek.Op dit moment doet hij dit met volgende groepen: Trio Alfred Den Ouden, BéNéLo, Trio RCB, Demenklang en Les vielles qui Dansent. Lode speelt op een draailier gebouwd in 1890 door Gilbert Nigout uit Jenzat, Centraal Frankrijk.

Simon Gielen is al sinds kinds af aan gepassioneerd door traditionele dansmuziek en speelt al 15 jaar diatonische accordeon. Hij volgde les bij Marinette Bonnert en Sophie Cavez en heeft stages gevolgd bij Bruno Letron, Didier Laloy en Martin Coudroy. Op dit moment speelt Simon bij BéNéLo, Firestarters of Leiden, duo Pilarts/Gielen en Diaton.

 


Hedwig "peep" Peetermans - Roots essentials & guilty pleasures

zaterdag 22 januari 2022 om 20 uur 

Hedwig "peep" Peetermans ook gekend onder de naam LEVIEN ,keert terug naar zijn muzikale roots met de solovoorstelling 'roots essentials & guilty pleasures'.
Een hommage aan artiesten zoals Tom Waits, Solomon Burke, John Hiatt, John Prine en vele andere aangevuld met enkele "guilty pleasures".......
Een rollercoaster die raakt tot in de diepste vezels...

Een aanrader..


Duo Buyse-Gevaert ‘- ChorOriginal’

zaterdag 26 februari 2022 om 20 uur 

                                

‘ChorOriginal’ brengt een ontdekkingsreis naar een bij ons wat onbekende muziekvorm uit Brazilië : de Choro. Deze muziekstijl ontstond aan het einde van de 19de eeuw in Rio de Janeiro. De muziek vermengt Europese volksdans en salon muziek (polka, scottisch, wals) met Afro-Braziliaanse ritmes en zowel Portugese als Indiaanse invloeden… Dit rijke Braziliaans patrimonium is eveneens een van de bron van de samba, de bossanova en heeft verschillende klassieke componisten en jazz musici geïnspireerd.

Op bandolim : Guy BuyseOp gitaar : Pierre Gevaert


De Calle " kleinkunst en protestliedjes

zaterdag 26 maart om 20 uur 

Hou je van kleinkunst muziek? Geniet je van de mooie teksten en de inhoud van kleinkunstliedjes? of protestliedjes met een inhoud die iets te zeggen hebben? Met een mening maar ook poëtisch..

Dan ben je aan het juiste adres...

Met ondertussen een heleboel eigen nummers in de stijl van grootheden zoals Boudewijn De Groot, Armand,.Wim De Craene.enz.. Schuift hij alle kroegen en evenementen af in België en Nederland.
Meezingen mag, ambiance is verzekerd.

zang, gitaar en mondharmonica.


        LES VIELLES QUI DANSENT  - draailier duo 

     zaterdag 30 april 2022 om 20 uur 

 

Estelle BACQUAERT & Lode BUCSAN, een grensoverschrijdend duo, delen graag hun passie voor de dansen en muziek van hun streek, maar ook voor de draailier. Ze begonnen met het geven van dansworkshops. Estelle, met haar jarenlange ervaring in traditionele dansen, initieert overdag dans, begeleid door professionele muzikant Lode. 'S Avonds speelt Lode balfolk en begeleidt Estelle. Omdat ze veel positieve reacties kregen rond dit project, besloten ze om dit project verder te zetten en het "Les Vielles qui Dansent" te noemen. Na de vraag of ze ook concerten speelden, besloten ze om dit in duo ook te doen

Bourdonmuziek op zijn best: de klanken van een oude Niigout draailier (1890) en een moderne altdraailier mengen zich tijdens dit concert.

Een echte aanrader !!!!


SONS OF SIRIUS ( nog geen datum ) 

Sons of Sirius, een folkband uit het Dendermondse: met één been in de Vlaamse klei, met het andere been over het kanaal. Uit deze spreidstand vloeit hun Keltisch geïnspireerde muziek voort: zowel traditionals als zelfgeschreven nummers passeren de revue, soms een luisternummer, dan weer een dansbaar deuntje. Kortom: het traditionele dorpsfeest in bandvorm.

Tinwhistle, viool, zangstemmen, gitaar en bodhran voeren de toon. Deze (vier)koppige band staat te springen om voor u te spelen.

In 2020, tijdens volle lockdown, brachten zij hun eerste album "Ardennia" uit. Ardennia is voor Sons of Sirius een beetje afscheid nemen én vooruitblikken: onze band speelde eerst vooral Ierse en Schotse traditionele muziek zoals The Dubliners, The Chieftains of the Tannahil Weavers. Doorheen de jaren voelden we toch echter de nood om een eigen sound te gaan zoeken en zelf folknummers schrijven die niet enkel traditie uitstralen, maar ook iets frissers in zich dragen. De CD bevat dus enkele bewerkingen van traditionele nummers, maar ook de eigen nummers die aangeven welke richting Sons zou kunnen uitgaan in de nabije toekomst. Ardennia verwijst uiteraard naar het eerste nummer op het album, maar ook naar de Ardennen: veel nummers van Sons of Sirius worden geschreven met plaatsen als inspiratie, maar ook goden, sagen en legenden passeren de revue.


GEDICHTEN VAN R. VAN CANEGHEM  ( nog geen datum )

Ronny Van Caneghem, Menenaar op rust, maar afkomstig uit het Gentse..... om tot rust te komen schrijft hij veel teksten en gedichten in zijn mooie moedertaal !

In de tuin van het leven is onze taal, die alle dagen wordt gebruikt in onze gesprekken en geschriften, de beste meststof. Zeker in mijn gedichten waar een lach nooit ver weg is!

kom gerust eens luisteren

 


Gedichten van B. Noffels  ( nog geen datum )

Momenteel geen info daarover