Doedelzak-sessies 


Kalender - september/mei 2022-2023


SONS OF SIRIUS - Ardennia + Ierse jamsessie

Donderdag 22 september 2022 om 20 uur

Tickets te koop aan den toog : entrée 10 € 

Sons of Sirius, een folkband uit het Dendermondse: met één been in de Vlaamse klei, met het andere been over het kanaal. Uit deze spreidstand vloeit hun Keltisch geïnspireerde muziek voort: zowel traditionals als zelfgeschreven nummers passeren de revue, soms een luisternummer, dan weer een dansbaar deuntje. Kortom: het traditionele dorpsfeest in bandvorm.

Tinwhistle, viool, zangstemmen, gitaar en bodhran voeren de toon. Deze (vier)koppige band staat te springen om voor u te spelen.

In 2020, tijdens volle lockdown, brachten zij hun eerste album "Ardennia" uit. Ardennia is voor Sons of Sirius een beetje afscheid nemen én vooruitblikken: onze band speelde eerst vooral Ierse en Schotse traditionele muziek zoals The Dubliners, The Chieftains of the Tannahil Weavers. Doorheen de jaren voelden we toch echter de nood om een eigen sound te gaan zoeken en zelf folknummers schrijven die niet enkel traditie uitstralen, maar ook iets frissers in zich dragen. De CD bevat dus enkele bewerkingen van traditionele nummers, maar ook de eigen nummers die aangeven welke richting Sons zou kunnen uitgaan in de nabije toekomst. Ardennia verwijst uiteraard naar het eerste nummer op het album, maar ook naar de Ardennen: veel nummers van Sons of Sirius worden geschreven met plaatsen als inspiratie, maar ook goden, sagen en legenden passeren de revue.


Trio Alfred den Ouden - Lower countries trad.

Donderdag 20  OKTOBER 2022 om 20 15 uur

Tickets te koop aan den toog :  entrée 10 € 

Op 15 januari 2021 bracht Trio Alfred den Ouden hun eerste plaat "LIVE" uit. Deze groep rond folkpionier en de oprichter van het Dranouter festival, brengt hiermee een ode aan zijn bijna 50 jaar oude LP “Traditionele volksmuziek uit Frans-Vlaanderen”.

Begeleidt door de twee zeer bekwame muzikanten Lode Bucsan en Gérald Ryckeboer wordt deze muziek van een nieuwe energie voorzien die ze als “lower countries trad” beschrijven. In de brede Vlaamse folkscene zijn ze een unicum door hun aanpak van dit repertoire.

Live zijn ze op hun best: een uitgelezen selectie van bekende en minder bekende traditionals met daartussen sappige of interessante weetjes die Alfred verzameld heeft in zijn meer dan vijftig-jarige carrière.

 


TRIO TROTTOIR - accordeon meespeel ensemble

ZATERDAG 26 NOVEMBER 2022 om 20 uur

Gratis entrée

TRIO TROTTOIR
Een accordeonistenduo met een hoek af… én een doe-het-zelforkest!

Romantische walsjes, gipsy tunes, folk, pop, uptempo ska,...
We pikken aanstekelijke melodietjes op en geven er graag een eigenwijze accordeontwist aan.
Trio Trottoir is pas compleet als zowel jong als oud met ons meespelen.
Kies je favoriete instrument uit de koffer en geef er een lap op!

 


Roel Van Bambost & Stef Wouters - Roel en de kleine revolutie"

donderdag 19  januari 2023 om 20 uur 

Tickets te koop aan den toog : entrée 10 € 

Roel en de kleine revolutie" is de titel van het nieuwe programma van Roel van Bambost. Hierin speelt hij samen met zijn vaste gitarist, Stef Wouters een uitgebreid repertoire van klassiekers van Miek & Roel (Jan met de pet, De grote revolutie, Koop een geweer , man met Nederlandstalige bewerkingen van songs van Tom Paxton, Richard Thompson, James Taylor, Warren Zevon, Townes van Zandt, e.a. Het is een gevarieerde set met beklijvende songs.

 


ACTS OF MAN Akoestisch duo – Folk & Americana

Donderdagavond 2 maart  2023 om 20 15 uur

tickets te koop aan den toog : entrée 10 € 

Roeland en Tom nemen je mee in hun akoestisch universum. Ze leggen hun ziel bloot in eigen songs en brengen covers met een boodschap. Ze bespelen diverse akoestische instrumenten en verzorgen afwisselend de lead zang.

Hun liefde voor rootsmuziek met wortels in country, blues en folk komt best tot uiting in een intieme setting.

Kortom voor wie houdt van het verfijnde snarenpicking en intieme folk.


Optreden Quetzal Duo - iniciales

donderdagavond 20 april 2023 om 20 uur 

Tickets te koop aan den toog : entrée 10 € 

Quetzal Duo ontstond na een toevallige maar veelbetekenende muzikale ontmoeting aan de voet van de kathedraal van San Cristóbal de las Casas (Chiapas, Mexico) in de zomer van 2017, tussen de Mexicaanse zangeres Sofía Díaz Polo en Belgische gitarist Jasper De Kind. Het project begon vanuit het idee om te werken aan een Mexicaans repertoire, en langzaamaan leidde de affiniteit tussen onze idealen, percepties over muziek en onze esthetische en emotionele overtuigingen ons naar de Son Istmeño in het bijzonder, waar we de mogelijkheid voelen om te verkennen, ons te uiten en een persoonlijke benadering te creëren, in muziek die al zo lang bestaat en zoveel traditie achter zich heeft.

Tot nu toe focusten we vooral op de Son Istmeño, van de meest populaire en gekende liederen zoals La Llorona, La Sandunga en La Bruja, tot stukken in het Zapoteeks en minder bekend repertoire. Af en toe brengen we ook Mexicaanse stukken uit andere regio’s en periodes, die zowel bij onszelf als bij onze muzikale ideeën aansluiten. We beperken ons dan ook niet tot een enkel genre en blijven nieuwe muziek, emoties en ideeën verkennen via andere stijlen en vormen.

 

 


Crème brulée trio

Donderdagavond 18 mei 2023 om 20 uur

entrée 10 €

De bandnaam klinkt misschien niet zo smakelijk, maar de humoristische en eigentijds Franse chansons van dit trio worden wél gesmaakt . Eens opzwepend en afmattend, dan weer ingetogen en verhalend.

De band vult die avond ons klein podium en blaast gegarandeerd ook jou omver.

Deze band bestaat normaal uit 7 muzikanten, maar komt spelen met kleine bezetting van 3 man. 

 

 


Foto's optredens 2021-2022


Jamsessie BIRCH-LOG BURNING & Pol Ranson

Optreden van  5 juni 2022 


The BOB WHO?

Optreden van  2 juni 2022 


Try-out Siger (Ward & Hartwin Dhoore)

Optreden van 19 mei 2022 


Duo Mackie/Hendrix - Diatonische accordeon en viool

Optreden van  14 april 2022


De Calle " kleinkunst en protestliedjes

Optreden van  26 maart 2022


Duo Buyse-Gevaert ‘- ChorOriginal’

Optreden van 26 februari 2022 

 


Hedwig "peep" Peetermans - Roots essentials & guilty pleasures

Optreden van 22 januari 2022 


poezie-avond Ronny Van Caneghem & Bernard Noffels

Optreden van 13 januari 2022 


Duo Lode Buscan & Simon Gielen

Optreden van 4 december 2021


BIRCH-LOG BURNING 

Optreden van 23 oktober 2021 

 


Pol Ranson " Muzen en doedelzak verhalen "

                                  optreden van  25 september 2021